Ander gebruikname van de airco

Vraag : Kan ik met een beetje overcapaciteit de hele verdieping koelen als de deuren open blijven staan / kan ik meerdere aangrenzende ruimtes koelen met 1 toestel wanneer ik de deuren waarmee deze ruimtes verbonden zijn open?

Antwoord: Middels de “Benddigd vermogen” kunt u de voor een specifieke situatie meest geschikt airconditioner selecteren. Het koelen van ruimten op verschillende verdiepingen met 1 toestel is af te raden: Warme lucht zal naar de bovenste ruimte stromen en koude naar de lager gelegen ruimte. Ook het koelen van meerdere ruimten (op dezelfde verdieping) met 1 toestel is af te raden.

Vraag: Kan ik de airco 2 uur op een kamer laten draaien en vervolgens 2 uur op een andere kamer zetten?

Antwoord: Dit heeft een beperkt effect, maar door het ontvochtigen krijgt u wel een wat beter klimaat.

Vraag: Hoe moet ik de airco verplaatsen?

Antwoord: De airco’s moeten altijd rechtop vervoerd worden. Indien de apparaten op een andere wijze vervoerd worden kan dit schade tot gevolg hebben!
Nee, net als bij een koel- of vrieskast moet deze na vervoer minimaal 2 uur rechtop staan. Aan te raden is de mobiele airconditioner 24 uur rechtop te laten staan alvorens deze in gebruik te nemen.

Vraag: Hoe vaak kunnen het binnendeel en buitendeel van een tweedelige airco aan- en afgekoppeld worden?

Antwoord: In principe doen onze monteurs dit. Het is aan te raden de units zo min mogelijk aan en af te koppelen. Wanneer dit toch noodzakelijk is, zorg er dan voor dat het losdraaien en vastdraaien van de koppelingen snel en precies gebeurt, om te voorkomen dat veel koudemiddel ontsnapt. Aan- en afkoppelen van de units kan, indien dit op juiste wijze gebeurt, ca. 5 keer gedaan worden, zonder dat de capaciteit merkbaar daalt. Indien nodig kan koudemiddel bijgevuld worden.

×