Koeling verhuur types – tweedelige (split) airco

Koeling verhuur types – tweedelige (split) airco. Koeling verhuur van een tweedelige (split) airco heeft de volgende aspecten:
koeling verhuur - Bij een tweedelige (split) airco staat de warme buitenunit buiten de te koelen ruimte.

Principe: Bij koeling verhuur met een tweedelige airco type is er een deel dat koelte uitstraalt en en een deel dat warmte uitstraalt. De delen zijn verbonden door een slechts 5 centimeter dikke leiding waarin koelvloeistof wordt uitgewisseld. Het koele deel staat binnen in de ruimte. Het warme deel staat buiten.

Vermogen: Groot koelvermogen van 3 tot 5,5 KW. In tegenstelling tot het afvoerslang-type airco, wordt er geen lucht afgevoerd of aangevoerd. Dat betekent dat het volume dat gekoeld moet worden constant blijft, dus per gekoeld volume wordt er minder energie verbruikt.

Leiding en plaats van het buitendeel: Het warme deel van de tweedelige airco wordt buitengezet op een terras, dak of wordt buiten gehangen aan de muur of het raamkozijn. Heel soms wordt het warme deel in een ongebruikte kamer, trappenhuis of gang gezet. De leiding wordt meestal door het raam gehangen. Soms wordt een klein 5 cm gat geboord door een muur.

Ontvochtiging: Bijna even belangrijk als temperatuur is vochtigheid. Dit type ontvochtigt goed en maakt dan dus condenswater. Dit condenswater gaat door een leiding naar buiten en wordt daar grootendeels verdampt door het buitendeel. Soms druppelt het een klein beetje condenswater. Dat is heel normaal. Als het buitendeel daarom binnen geplaatst wordt in trappen of gangen,  moet er een lekbak onder geplaatst worden.

Energie verbruik: Dit zijn energie-efficient types, daarom is het benodigd vermogen relatief laag: rond de 800 watt. Zelfs het zwaarste tweedelige type kan nog op een gewoon stopcontact.

Zuiniger: Dit airco model om te huren is altijd zuiniger en stiller dan afvoerslang modellen. Vraag is of er een buitendeel geplaats kan worden.

Klik hier voor de split modellen te huur »

×