Kapotte airco – werkt niet meer

Kapotte airco? Een kapotte airco die niet meer werkt kan meerdere oplossingen hebben. Zie hieronder typische oplossingen rondom airco storing. Een snelle oplossing: huur tijdelijke koeling. Bel ons gratis op 0800 5555512

Storing verwarming – werkt niet meer

Vraag: De airco doet niets meer. Hoe komt dit?

Antwoord: Doet het stopcontact het? Is het waterbakje of zwarte waterslangetje vol met water ? Staat de (sleep)timer functie aan?

Vraag: De airco koelt helemaal niet meer. Hoe komt dit?

Antwoord: Staat de unit op de koel(=”sneeuwvlokje”)-functie (i.p.v. op de ‘auto’-functie of ‘ventilatie’-functie)?
Is de timer ingeschakeld?

Vraag: Mijn airco staat al geruime tijd aan, maar de kamertemperatuur daalt niet voldoende. Hoe komt dit?

Antwoord: Hangt de slang wel goed naar buiten ? Is de slang afgeknepen, geknikt of kapot? De hoeveelheid lucht welke naar buiten geblazen wordt bij een afvoer-slang typemoet ook aangezogen worden. De temperatuur van deze lucht is erg van belang: Ramen goed sluiten / openingen afdichten en zorgen dat deze lucht indien mogelijk aangezogen wordt vanuit een naastgelegen koelere ruimte (gang / hal / etc.).
Zorg ervoor dat het aantal warmtebronnen (verlichting, electrische apparatuur, PC’s, kopieerapparaten, etc.) zoveel mogelijk uitgeschakeld is.
Vermijd instraling van zonlicht in de te koelen ruimte. De airco’s met een luchtafvoerslang geven lokaal verkoeling in een ruimte. Is de unit wel geschikt om -gegeven de omstandigheden- de temperatuur naar wens te verlagen? (zie koel vermogen berekening).
Tip: Zet de airco eerder aan / laat deze ’s nachts draaien (de temperatuur van muren, meubilair, etc. kan dan verlaagd worden, wat bijdraagt aan comfortverhoging overdag).

Vraag: Hoe lang duurt het om de ruimte te koelen?

Antwoord: Dat is helemaal afhankelijk van de inhoud van de ruimte, de bouwmassa, de warmtebelasting, etc. Voor elke ruimte en situatie geldt een ander antwoord op deze vraag.
N.B. Houd rekening met energie welke in de bouwmassa en meubels, etc. aanwezig is en zie het koelproces als een soort touwtrekwedstrijd tussen warmte-toevoer (zon) en koude-toevoer (airco).
Tip: Hoe eerder u de airco aanzet, hoe beter. Het is makkelijker om de temperatuur vast te houden dan om de temperatuur in de ruimte te laten dalen.
Als u door de airco ’s nachts te laten draaien de temperatuur van muren, meubels, etc. weet te verlagen, dan levert dit extra comfort overdag op. Deze nemen overdag namelijk eerst energie op alvorens dit aan de omgevingslucht wordt afgegeven.

Vraag: De afstandsbediening (als van toepassing) werkt niet. Hoe komt dit?

Antwoord: Mogelijk zijn de batterijen aan vervanging toe.
Mogelijk staat de airco in het zonlicht of wordt het op andere wijze lokaal verwarmd, waardoor het signaal van de afstandbediening gestoord wordt.
Bij alle modellen kan de airco ook direct, dus zonder afstandsbediening, bediend worden. Dat gebeurt met de knoppen die u ziet waar geen uitleg bij staat op het apparaat. Bel ons voor uitleg.

×