Corona en airconditioning op de werkvloer

Er is in de media veel te lezen over het risico van verspreiding van Corona door de lucht. Corona en airconditioning in het bijzonder kan een risico vormen. Zeker in afgesloten binnenruimtes waar matig of niet wordt geventileerd met verse lucht, zou het risico op besmetting hoger zijn ondanks dat er anderhalve meter afstand in acht wordt genomen. In bedrijfsruimtes kan dit zeker aan de orde zijn en werken vaak meerdere mensen samen in dezelfde ruimte.

Belangrijk bij waterdeeltjes in de lucht met daarin het Corona- ofwel COVID-virus is goede ventilatie. Goede ventilatie betekent dat de lucht in de ruimte op een goede en continue manier wordt ververst met lucht van buiten. Maatregelen die experts aanraden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn meer ventileren en het uitzetten van luchtrecirculatie want bij recirculatie wordt er geen verse lucht de ruimte in gebracht, maar wordt de al aanwezige lucht in de ruimte gebruikt.

corona en airconditioning op de werkvloer

Ventilatiesysteem uitzetten vanwege Corona?

De centrale airco uitzetten en niet meer ventileren is geen goed idee. Er is dan helemaal geen aanvoer van frisse lucht meer en het zal warm en vochtig gaan worden in de ruimte. Een raam openen zal ventilatie geven is natuurlijk goed, maar lang niet altijd voldoende voor een goede ventilatie. Soms is het ook niet mogelijk om een raam open te zetten. Daarbij biedt het open zetten van ramen geen verkoeling in warme periodes.

Hoe kun je prettig en veilig werken?

Natuurlijk is het logisch om alle regels die vanuit de overheid worden gesteld te volgen om zo de gezondheid van werknemers te waarborgen. Daarnaast zijn er een aantal maatregelen die bedrijven kunnen nemen om te zorgen voor goede ventilatie en verkoeling op de werkvloer.

Als er in een kantoorruimte meerdere mensen werken is ons advies om de centrale of vaste airconditioning daar uit te zetten. Deze vaste airco’s mengen namelijk de (mogelijk besmette) lucht in die ruimte. Dit vormt dus een risico voor alle werknemers in die ruimte.

airconditioning voor uw bedrijf

Zet in plaats daarvan bij elk raam een airco met afvoerslang of een spot-airco. Een airco met afvoerslang blaast het grootste deel van de lucht namelijk naar buiten. Met meerdere spot-airco’s op verschillende plaatsen zal de interne lucht minder mengen en wordt het toch aangenaam koel binnen.

Snelle levering van gedesinfecteerde airco’s

Wanneer u bij ons een airco huurt, wordt deze niet alleen snel geleverd maar garanderen wij ook dat deze volledig is gedesinfecteerd vóór verhuur. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw werknemers niet alleen in frisse koele lucht hun werk kunnen doen, maar dat ook bij de levering en installatie er geen onnodig risico op besmetting aanwezig is.

Dus Corona en airconditioning advies: centrale airconditioning uitzetten en meerdere kleinere airco’s met eigen slangafvoer huren zorgt voor een veilige en werkbare omgeving.

Waarom airco’s huren van AircoRent?

AircoRent is de aircoverhuurspecialist in tijdelijke klimaat oplossingen met levering van volledige service. Wij kennen onze apparaten. En onze klanten. Onze klanten variëren van kantoren tot werkplekken, van serverruimtes tot zorginstellingen. Wij kunnen goed inschatten welke oplossing het beste bij uw situatie past.

AircoRent heeft een breed assortiment aan airco’s. Van airco’s met afvoerslangen tot airco’s met tweedelen die deels binnen staan en deels buitenstaan. Wij bieden ook verhuur van spot airco’s. Hierbij wordt koude lucht door spuitstukken in de ruimte gebracht.

Ook voor grotere industriële airco’s bent u bij ons aan het juiste adres. Deze apparaten hebben wij vanaf 10KW. De grotere modellen staan niet afgebeeld op deze website maar als u ons belt dan kunnen wij u hier alles over vertellen en aangeven welke industriële oplossing wij voor u hebben. Naast alle vormen van airco’s zijn wij specialist in het bepalen van de juiste koelingsoplossingen. Wij kunnen helpen met gedetailleerde koelbehoefte-berekeningen.

Met onze aircoverhuur-ervaringen kunnen onze service- en buitendienstmedewerkers snel bepalen wat de juiste koelingsoplossingen is voor uw situatie. Met al deze diensten en ons brede aanbod is AircoRent dan ook de slimste keuze als het snel koel moet.

Wilt u meteen huren of heeft u wellicht een vraag? Bel ons GRATIS op 0800 – 55 55 512. Wij staan u graag te woord en hebben voor elke situatie een snelle en adequate oplossing.

 

 

×