Benodigd vermogen

Elke kubieke meter (m3) ruimte 0,04 kW
Elke persoon 0,2 kW
Elke PC/printer/kopieerapparaat 0,2 kW
Elke kantoor-koffiemachine 1,0 kW

Voorbeeld rekensom:   Kantoor van 10 bij 4 meter. Met een standaard 2,4 meter hoog plafond. Hierin werken 4 mensen (die ook warmte afgeven). De ruimte heeft 4 PCs voor de 4 medewerkers en 2 centrale printers/copiers (die ook warmte afgeven)

Zo kunt u het benodigde vermogen uitrekenen voor de airco om te huren

Dan is nodig     4 KW voor de ruimte   +     1 KW voor de medewerkers    +    1 KW voor de apparaten.   Dus in totaal 6 KW.

Het totaal benodigd airco vermogen om te huren hoeft niet geleverd te worden door 1 enkele airco. Hoewel duurder, is het vaak beter meerdere kleinere modellen te nemen, omdat dit zorgt voor een gelijkmatigere (en ook aangenamere) spreiding van de koelte.
Voorbeeld: 1 grote airco van 6 kW koelt niet zo gelijkmatig als 3 airco’s van elk 2 kW. Zie tekening hieronder.

Bij één airco unit van een hoog vermogen is de spreiding van de koelte niet optimaal als het om een grote ruimte gaat.Bij een grote ruimte kunt u beter meerdere airco's huren van een lager vermogen, om voor een aangenamere spreiding van de koelte te zorgen.

Voor een meer uitgebreide berekening, download hier een spreadsheet. Voor koeling van een productie-proces (bv druk-pers) is weer een andere berekening nodig. Bel ons voor een vrijblijvend telefonisch advies op 0800-5555512

Of kijk hier voor de volgende stap: welke prijs

Wilt u meteen huren? Bel ons GRATIS op 0800-55555 12
×